Voetbalvereniging UDI’19 krijgt 200 zonnepanelen

Er worden in mei bijna 200 zonnepanelen gelegd bij voetbalvereniging UDI’19/CSU. “De vereniging wil het duurzaamste sportpark van Nederland worden en de aanleg van zonnepanelen past goed bij het imago van UDI’19”; aldus Frans Verwijst, voorzitter van de supportersclub. Deze 120 leden tellende club is initiatiefnemer van de panelen.

De zonnepanelen komen op het dak van de multifunctionele ruimte en de aangrenzende kleedkamers. Ze moeten jaarlijks zo’n 45.000 kWh opleveren, wat goed is voor een kwart van het totale stroomverbruik van het sportpark. Door middel van narrowcasting kan men zien hoeveel stroom er wordt opgewekt.

Subsidie

De kosten bedragen 50.000 euro, waarvan dertig procent wordt gesubsidieerd door het Rijk. De overige 35.000 euro wordt betaald door de supportersclub. “Het geld dat wij ieder jaar ophalen, moet op een zo breed mogelijke manier terugstromen naar de vereniging”, vertelt Frans Verwijst. “De aanleg van zonnepanelen zorgt voor revenuen voor UDI’19 en de vereniging wordt duurzamer. Een goede combinatie dus.” De belangrijkste bron van inkomsten van de supportersclub is de jaarlijkse rommelmarkt bij UDI’19, die dit jaar op 9 en 10 juni plaatsvindt.

De exacte plaatsingsdatum van de panelen is nog onbekend. “Het plaatsen van de panelen is niet zoveel werk, maar er moeten ook verschillende voedingskabels gelegd worden, waar wat meer tijd in gaat zitten. We hopen in mei aan de slag te kunnen”, aldus Verwijst. De aanleg veroorzaakt geen hinder voor bezoekers en spelers van het sportpark.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *