Over het VvE bouwloket

In Maastricht zijn ongeveer 900 Verenigingen van Eigenaren. Een groot deel betreft een beperkte omvang (minder dan 10 woningen), echter er zitten ook grote wooncomplexen bij. Aan de panden van deze VvE’s valt nog veel te verduurzamen. Hoe pakt u dat aan? Wat moet collectief en wat kunnen eigenaren individueel aanpakken? Hoe past de verduurzaming in het MeerJaren OnderhoudsPlan van de VvE?

Waar begint u? Bij de VvE Energiebalie Maastricht

Op deze website geven wij u allerlei tips en informatie over de verschillende fasen en stappen in dit proces. Ook kunt u zich inschrijven voor verschillende activiteiten die wij voor u organiseren. Zo proberen wij u op weg te helpen.

Hier op het VvE bouwloket verbinden wij u met de verschillende adviseurs en bouwbedrijven in de regio.
Hier komt vraag en aanbod samen. Via gekwalificeerde adviseurs kunnen VvE’s hun hulpvraag stellen en advies inwinnen.
Is er al concreter een idee over de maatregelen die men wil laten uitvoeren, dan komen de aanbieders om de hoek kijken. Op deze site staan verscheidene installateurs en totaalaanbieders waar een VvE kan aankloppen voor een offerte en realisatie van verduurzaming.

Alle aanbieders voldoen aan de gestelde criteria en kwaliteitseisen.
Het is aan de VvE om de handschoen op te pakken.

Op alle gegevens en registraties op deze website is het privacy statement van toepassing.

Nieuws

Uw energielabel

Elke woning heeft een voorlopig energielabel. Ook appartementseigenaren, al of niet verenigd in een VvE. Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Op www.zoekuwenergielabel.nl kunt u zelf controleren welk (voorlopig) energielabel uw appartement heeft.

Groeiende interesse in verduurzamen

Duurzaam wonen staat bij veel eigenaars van een woning en daarmee ook van een appartement hoog in het lijstje van prioriteiten. Comfortabel(er) wonen tegen lage(re) lasten spreekt iedereen aan. Voor eigenaars van een appartement is de realisatie een minder eenvoudige zaak, dan voor reguliere woningeigenaren. Bij een VvE moet naast alle regels omtrent subsidies en bouwkundige voorwaarden ook rekening gehouden worden met de regels die binnen de VvE gelden.

Gebouwen over zeven jaar helft energiezuiniger

Gebouwen gaan in de komende zeven jaar de helft minder energie verbruiken. Uiteindelijk moet zelfs al het Nederlandse vastgoed CO2-neutraal worden, volgens de ambitie van de Dutch Green Building Council (DGBC). Vandaag presenteerden zestig grote marktpartijen het Deltaplan Duurzame Renovatie, waarin een een meerjarig verduurzamingsprogramma is vastgelegd voor onder meer supermarkten, winkels, kantoren, logistieke centra en maatschappelijk vastgoed.

Bent u klaar voor de samenwerking?

Een samenwerking is goed voor de vindbaarheid van uw bedrijf in de regio Maastricht. Zo kunnen VvE’s uw bedrijf gemakkelijk vinden en u makkelijk contacteren. Zo krijgt u die opdracht eenvoudig binnen.

© Copyright VVE Bouwloket | Samen gaan we voor duurzaam | Kwaaijongens, rebels in oplossingen