Rijksoverheid zoekt innovaties voor energieneutrale sportaccommodaties

Met de innovation challenge ‘Energieneutrale Sportaccommodaties’ zoekt het ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vooruitstrevende en innovatieve ideeën rond energiebesparing en -opwekking.

Nederland telt ruim 24.000 sportaccommodaties, zoals voetbalclubs, tennisclubs, zwembaden, sporthallen, et cetera. Het ministerie daagt start-ups en midden- en kleinbedrijven uit om mee te denken over innovaties voor het verduurzamen van deze sportterreinen en -accommodaties. De beste ideeën worden in staat gesteld om de volgende fase van de innovatiecyclus uit te voeren. Deze challenge komt mede tot stand met hulp van de TKI Urban Energy.

De sportsector kent sinds 2016 een subsidieregeling die het treffen van energiebesparende maatregelen en de opwekking van duurzame energie bij sportverenigingen stimuleert, door het gebruik van conventionele maatregelen. Hiermee is volgens de overheid het enthousiasme in de sportsector onder verenigingen gegroeid om actie op dit vlak te ondernemen. Het budget van de Subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) werd in februari verhoogd. In plaats van de geplande 6 miljoen euro is er dit jaar 8 miljoen euro beschikbaar.

Vanwege het enthousiasme bij sportclubs zoekt het ministerie  naar start-ups met vooruitstrevende en innovatieve energiebesparings- en opwekkingsmethoden ten behoeve van energieneutrale sportaccommodaties. Er is in totaal 500.000 euro innovatiebudget beschikbaar. De beste ideeën ontvangen maximaal 100.000 euro  om de next step van hun innovatie te realiseren. Dit kunnen dus 5 winnaars van 100.000 euro, 10 winnaars van 50.000 euro of andere combinaties zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *