Project Zon op Bedrijven in Bernheze

Bernheze – Vijf bedrijven in Bernheze kregen subsidie toegekend voor het plaatsen van zonnepanelen. Wethouder Rien Wijdeven kwam deze grootverbruikers bij Van de Rakt Timmerwerken BV bedanken voor hun deelname aan het project, want vaak doet goed voorbeeld goed volgen. Een goede stap om de ambitie te verwezenlijken om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn.

Begin dit jaar kregen de vijf bedrijven in de gemeente Bernheze, te weten Heerkens Groente & Fruit BV, Bouwbedrijf Gebrs. van Herpem BV, Lunenburg Events & More, Van de Rakt Timmerwerken BV en Machinaal Timmerbedrijf Van Heertum BV, te horen dat aan het  SDE-subsidie werd toegekend, in het kader van het stimuleren van duurzame energieopwekking. Via de vijf gemeente Bernheze werden deze vijf SDE-aanvragen gecoördineerd, waarbij Ralf Klop van Groene Groei een grote bijdrage leverde bij de subsidie aanvragen. De subsidietoekenning betrof in totaal bijna 3.000 zonnepanelen, goed voor een totale energieopwekking van 670 MWH per jaar. Ter vergelijking, dit is voldoende stroom om ruim 190 huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

De gemeente Bernheze heeft de ambitie om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. Om deze ambitie te bereiken moeten inwoners, bedrijven, verenigingen en gemeente in 2020 30% van hun elektriciteit duurzaam opwekken en het energieverbruik fors verminderen. Andere bedrijven, met grootverbruikaansluiting kunnen hier ook gebruik van maken. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *