Uw energielabel

Elke woning heeft een voorlopig energielabel. Ook appartementseigenaren, al of niet verenigd in een VvE. Begin 2015 hebben alle vijf miljoen huiseigenaren van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Op www.zoekuwenergielabel.nl kunt u zelf controleren welk (voorlopig) energielabel uw appartement heeft. U hoeft alleen uw postcode en huisnummer in te vullen. Dit label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en woningoppervlakte. Het voorlopige energielabel is een inschatting van de overheid. Misschien heeft u inmiddels energetische verbeter maatregelen getroffen, denk aan plaatsen dubbelglas, gevel-, dak-vloerisolatie. Bij verkoop of nieuwe verhuur moet je het voorlopige label definitief gemaakt hebben. Dit nieuwe, officiële label kunt u alleen van de rijksoverheid krijgen.
Wit u een officieel energielabel aanvragen? In vijf stappen heeft u in no-time een nieuw (zuiniger) energielabel. Dat is niet alleen handig om te weten, maar het kan ook helpen als u uw woning wilt verkopen. Woningen met een goed energielabel verkopen vaak sneller en leveren meer op! Vraag dus vandaag nog uw officiële energielabel op!

  1. Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl en log in met uw DigiD.
  2. Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.
  3. Voeg daar waar nodig digitaal bewijs toe als u energiebesparende maatregelen heeft getroffen (verkoopbrochure, bouwtechnisch rapport, factuur, foto’s).
  4. Klik op “selecteer een deskundige” en kies een partij. (maak vooraf afspraken met deze partij, hier zijn immers kosten aan verbonden)
  5. Verstuur uw gegevens

Zijn de gegevens goedgekeurd, dan ontvangt u het definitieve energielabel per mail van de Rijksoverheid. Na goedkeuring van uw gegevens vindt de registratie van het definitieve label automatisch plaats. Het definitieve label blijft 10 jaar geldig.