Architectes Mosaïque

Gespecialiseerd in: Bouwkundig advies Ontwerptechnisch advies

Architectes Mosaïque is een architectenbureau dat zich voornamelijk bezighoudt met het verbouwen, uitbreiden, verduurzamen en levensloopbestendig maken van woningen, waaronder ook (rijks)monumentale panden.
Bij het energiezuinig maken van panden is isoleren een van de eerste stappen. Hierbij valt te denken aan gevel-, dak en vloerisolatie, maar ook aan het vervangen van enkel of oud dubbel glas door HR++ glas of triple glas.
Bij oude panden zonder (of met hele dunne) spouwmuren kan er aan de binnen- of de buitenzijde geïsoleerd worden. Isoleren aan de buitenzijde heeft het meeste effect, maar is bij monumenten niet altijd mogelijk of gewenst. Bij panden waar dit wel mogelijk is verandert het uiterlijk vaak ingrijpend. Bij het ontwerpen van een dergelijk nieuw uiterlijk en het bouwkundig detailleren van de aansluitingen met onder andere de bestaande ramen en goten, kunnen wij u van dienst zijn.
Bij monumenten en panden die gelegen zijn in het beschermd stads- of dorpsgezicht heeft u in bepaalde gevallen vergunning nodig voor het wijzigen van kozijnen wanneer het glas vervangen wordt of wanneer u zonnepanelen of -collectoren wil plaatsen. Ook het voor het aanvragen van een dergelijke omgevingsvergunning kunt u bij ons terecht.
Verder kunnen wij u adviseren met betrekking tot het plaatsen van een zogenaamd indaksysteem, waarbij zonnepanelen de dakpannen vervangen en zo voor een esthetisch geheel zorgen.

Voor deelname aan dit platform vullen bedrijven een ‘criteria- en belofteformulier’ in. Via deze link kunt u inzage krijgen in het ondertekende formulier van dit bedrijf.

Contactgegevens

Waterpoort 8

6221 GB Maastricht

www.architectesmosaique.nl

T: 043-3261356

E: info@architectesmosaique.nl